Spårvagn linje 7N Djurgårdslinjen

Sträckan

Med Djurgårdslinjen färdas du så som man gjorde förr i Stockholm! Med våra charmiga veteranspårvagnar åker du i en helt annan tid. Vi har vagnar från de flesta epoker. Spårvagnarna avgår från Norrmalmstorg, via Strandvägen och vidare ut på Djurgården, där de vänder tillbaka. Våra förare kör med ömhet, omsorg och med mycket ring och pling. Djurgårdslinjen driver vi på uppdrag av den ideella föreningen Svenska Spårvägssällskapets Stockholmsavdelning. Din uppskattning är vår främsta drivkraft!
Linjekarta Djurgårgdslinjen, linje 7N

Hållplatser (Djurgårdslinjen 7N)

Norrmalmstorg
Nybroplan
Styrmansgatan
Djurgårdsbron
Nordiska Museet/Vasamuseet
Liljevalchs/Gröna Lund
Skansen/Djurgårdsslätten
Skansen, slingan
Cafétåget även:
Djurgårdsskolan
Waldemarsudde
Bellmansro

Biljetter och priser

SL-taxa gäller! Använd SL:s guide som utgår ifrån hur ofta du reser och sorterar biljetterna efter det.  Du hittar också information om vad som gäller för att få rabatt på din biljett, hur det funkar med SL Access-kortet, reskassa och sms-biljett och annat som kan vara värt att veta kring biljetter. Läs allt om SL:s taxa på SL:s hemsida.

Tidtabell

Aktuell tidtabell finns på Djurgårdslinjens hemsida.

Våra vagnar

Alla ska medVi har vagnar som trafikerade Stockholms gator redan på 1910-talet. Den yngsta vagnen är från 1960-talet. Sedan har vi även vagnar från 1920-, 30-, 40-, och 50-talet. Vagnarna är valda för att kunna spegla olika epoker av Stockholmsspårvägshistoria. Vilken tidsepok föredrar du? Läs mer om de museala spårvagnarna på Djurgårdslinjen på Djurgårdslinjens hemsida.

Djurgårdslinjen® är ett registrerat varumärke för AB Stockholms Spårvägar, och betecknar den trafik med museala spårvagnar som bolaget bedriver på sträckan Norrmalmstorg-Skansen-Waldemarsudde. Trafiken ingår som en del i konceptet “Museala spårvägsupplevelser” som utförs på uppdrag av Trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting.