Jobba hos oss

Att arbeta på och med spårvägen innebär stort enskilt ansvar. Men det innebär också att man ingår i ett team. Den samlade insatsen värderas och mäts, bland annat i form av kundnöjdhet och punktlighet. I båda dessa mätningar ligger Stockholms Spårvägar i topp bland trafikutövare i Stockholmsområdet.

Vill du jobba hos oss?
I högerspalten hittar du eventuella jobbannonser.

Se filmerna om Linje 7 och 21 och om vad några av våra medarbetare säger om sina arbetsuppgifter.

Spårvagnskonduktör
Som konduktör är du vårt ansikte utåt. Du ansvarar för försäljning och visering av giltigt färdbevis samt att ge service till resenärerna. I mötet med resenärerna har du en utpräglad serviceroll. Du är noggrann och ordningsam samt förstår vikten av att passa tider.

Arbete på obekväma tider samt helger och storhelger ingår då spårvägstrafiken är igång i stort sett dygnet runt.

Utbildning får du av oss. Du ska vara över 18 år och genomgått minst 2 år på gymnasium, med godkända betyg i matematik, svenska och engelska, då du i det dagliga har kontakt med resenärer av alla slag.

Spårvagnsförare
Arbetet som spårvagnsförare är ansvarsfullt och kan vara krävande och stressigt men det ger mycket tillbaka. Det gäller att vara skärpt när andra trafikanter dyker upp i spåret och samtidigt kunna bemöta resenärer och kollegor på ett trevligt och professionellt sätt. Det är inte tekniskt svårt att köra spårvagn men du måste ha stora kunskaper om vagnarna, banan och dess säkerhetsbestämmelser. Utbildning i detta får du av oss.

Arbete på obekväma tider samt helger och storhelger ingår då spårvägstrafiken är igång i stort sett dygnet runt.

Du måste klara lämplighetstest och de medicinska kraven enligt Transportstyrelsen. Den obligatoriska läkarundersökningen omfattar bland annat syn-, hörsel-, diabetes- och drogtest. Förare måste ha fyllt 20 år, ha körkort minst klass B samt god körvana. Man ska ha genomgått minst 2 år på gymnasium eller ha motsvarande kunskaper samt kunna uttrycka sig mycket väl i svenska språket, både tal och skrift.

Trafikledare
Arbetet som trafikledare är ansvarsfullt och krävande men samtidigt stimulerande. Funktionen är bemannad dygnet runt under årets alla dagar.

Det ställs stora krav på simultankapacitet, samarbete och självständigt agerande. Du måste kunna arbeta under stress men ändå hålla en hög kvalitet på arbetet. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du bör ha goda erfarenheter av att arbeta med PC-baserade system. För att bli trafikledare måste man först ha kompetens och behörighet som spårvagnsförare. Vidare krävs gymnasiekompetens eller motsvarande med godkända betyg i svenska, engelska och matematik.

Fordonstekniker
Fordonsunderhållsverksamheten syftar till att hålla vagnparken i tillgänglig och i driftdugligt skick dygnet runt, året runt. Det finns funktioner för beredning och planering, reservdelar och inköp samt instruktioner och provning.

Montörsteamet består av såväl natt- som dagmontörer och skiftgående montörer; alla är mobila och har sina arbetsplatser på depåerna, både på Lidingö och Djurgården.

Fordonsunderhållet utförs av kvalificerade montörer där ett grundläggande krav är genomgången 3-årig ellära på gymnasienivå eller motsvarande med minst godkänt betyg. Nyanställd montörspersonal får vagn­underhållsutbildning för våra olika vagntyper A34, A35, A36.

 

Stockholms Spårvägar söker konduktörer till sommar 2019

Vi söker nu ansvarsfulla och serviceinriktade medarbetare till uppdrag som konduktör till våra spårvagnar, under sommarperioden.

Att vara konduktör
Spårvagnskonduktör är ett ansvarsfullt arbete. Vi lägger stor vikt vid säkerhet. Det kan tidvis vara stressigt då vi har hög belastning under sommaren. Eftersom vi kör både på Djurgården och Lidingö möter du många turister som vill besöka sevärdheterna längs linje 7 samt stamresenärer som bor längst Lidingöbanan. Att ge god service till våra trafikanter är en självklarhet för oss och dig!

Den ena situationen är sällan lik den andra vilket ställer krav att du är en lugn, stabil och behjälplig person. Spårvagnarna går 365 dagar om året och nästan hela dygnet, det innebär att jobbet som spårvagnskonduktör är ett schemalagt skiftarbete.

Det är viktigt att du kan jobba olika tider alla veckans dagar.

 

Kvalifikationer
* Du skall vara minst 18 år gammal.
* Gymnasiekompetens med goda kunskaper i svenska och engelska.
* Tidigare erfarenheter i kundbemötande är meriterande.
* Ett drogtest kommer att göras under rekryteringsprocessen Det krävs att man klarar drogtestet utan anmärkningar för att jobba som konduktör.

Om utbildningen
Utbildningen sker på deltid under våren 2019 och arrangeras av AB Stockholms Spårvägar. Utbildningen pågår i ca 10 dagar under en period av ca två månader. Utbildningen avslutas med ett skriftligt prov som du ska klara för att kunna arbeta som konduktör. Utbildningen sker under kvällstid och helger.

Ersättning/arbetsperioden
Du erhåller lön under utbildningen. Efter genomförd utbildning kommer du att arbeta heltid under sommarperioden (juni-augusti) Det kan också finnas möjlighet att arbeta ytterligare under vissa dagar enligt överenskommelse.

Så söker du tjänsten
Ansökan skickas per mail senast den 2019-02-10 till rekrytering@ss.se

Har du frågor om tjänsten som konduktör har du möjlighet att ta kontakt med Anton Polisado (Gruppchef för konduktörer) via mail; anton.polisado@ss.se.

Har du frågor angående rekryteringsprocessen har du möjlighet att ta kontakt med HR-ansvarig Helén Sinani via mail; helen.sinani@ss.se

Stockholms Spårvägar är en operatör inom kollektivtrafiken i Stockholm. På uppdrag av SL kör vi linje 7 till Djurgården och linje 21, Lidingöbanan. Vi bedriver också museal linjetrafik. Stockholms Spårvägar ägs av Svenska Spårvägssällskapets Stockholmsavdelning, Pegroco Invest AB och enskilda medlemmar. Våra lokaler finns i vagnhallen på Djurgården och intill Aga station på Lidingö.