Om oss

AB Stockholms Spårvägar har sin grund i en lång och gedigen spårvägstradition. Med engagemang och kunnande driver vi både modern och museal linjetrafik i Stockholm.

Linje 21, Lidingöbanan, trafikerar Ropsten – Gåshaga Brygga. Linje 7, Spårväg City, rullar mellan T-Centralen och Waldemarsudde på Djurgården. Vi kör vår trafik på uppdrag av SL.

Sammanlagt på båda sträckorna reser i genomsnitt 27 ooo människor med oss varje dag. Till Djurgården går också linje 7N, Djurgårdslinjen. Det är en museal spårväg som drivs med hjälp av ideella krafter.

Dessutom har vi en bussdivision som förstärkning av trafiken och som ersättningstrafik när det saknas vagnar.

By och gammal spårvagn vid Gröna Lund

Stockholms Spårvägar bildades 1987, av den ideella föreningen Svenska Spårvägssällskapet, grundad 1959. Sedan 1 juli 2022 ägs Stockholms Spårvägar av Bergkvarabuss AB och är en del i koncernen Mekka Traffic Group.

Sammanlagt är cirka 290 personer anställda i AB Stockholms Spårvägar.

Trafik med hög kvalitet
Vi är måna om att våra resenärer ska vara nöjda med oss. Och det är de. Vi har en kundnöjdhet som är osedvanligt hög, oftast över 90 procent ibland närmare 100. Resenärerna uppskattar särskilt det goda bemötande de får av vår trafikpersonal. Det kan också bero på att vi är väldigt punktliga.

Stockholms Spårvägars verksamhet är ISOi-certifierad. Våra system för miljö- och kvalitetsledning är godkända enligt nya uppdaterade standarderna ISO 14001:2015 och  ISO 9001:2015.


Värdegrund

Vision och tradition är ledorden för hela Stockholms Spårvägar. Vi bemöter varandra med omtanke och respekt och vi driver vår verksamhet med professionalitet och engagemang.

Vår vision är att bli en ledande privat svensk trafikoperatör som driver spår- och busstrafik med hög kvalitet, nöjda kunder och medarbetare samt en god avkastning.

Ungdomsverksamhet
Svenska Spårvägssällskapets ungdomsverksamhet har fungerat som plantskola för många av våra anställda och andra som idag innehar poster inom kollektivtrafiken.

Som junior är man bland annat med på utflykter och event, kör spårvagn i simulator och bygger modelljärnväg. Varje år arrangeras ett läger för ungdomar mellan 12-18 år. Läs mer på Svenska Spårvägssällskapets hemsida.