Rullande julbord med stans mest omväxlande utsikt.

Planerar chefen eller familjen julbord på samma gamla vanliga restaurang som tidigare år? Skulle du hellre vilja testa något nytt och originellt, och samtidigt få se några av Stockholms vackraste platser? Djurgårdslinjen erbjuder ett delikat julbord – ombord på en av sina rullande spårvagnar. Se länken:

https://battrenyheter.se/artikel/djurgardslinjens-sparvagn-mycket-mer-aen-ett-festligt-julbord

 

Premiär för tätare trafik mellan Aga och Ropsten

Kl 06.54  på morgonen den 2 oktober -17  spräckte den första insatsvagnen det blågula bandet vid Aga station på väg mot Ropsten. Några morgontidiga arbetspendlare kunde välja och vraka bland sittplatserna och dagen till ära bjöds också kaffe ombord.

Från måndagen den 2 oktober trafikeras Lidingöbanan med flera extrainsatta avgångar i morgonrusningen mellan kl. 06:52 och 08:52 från AGA till Ropsten. Vid några tillfällen är det således bara fem minuter mellan avgångarna..Se reseplaneraren på sl.se för detaljer.

Bilden: Första insatsvagnen från Aga station bryter det blågula bandet kl 06.54. Foto: Stockholms Spårvägar.

Nu är vi certifierade enligt nya ISO för miljö och kvalitet

Stockholms Spårvägars system för miljö- och kvalitetsledning är nu godkända mot de uppdaterade standarderna ISO 14001:2015 och  ISO 9001:2015.

–  Jämfört med andra trafikslag har spårväg en liten miljöpåverkan, säger Magnus Braxell, VD för Stockholms Spårvägar. Men med certifieringen förbinder vi oss att utveckla miljö- och kvalitetsarbetet i hela verksamheten så att vi ständigt blir bättre och bättre.

Certifikaten gäller för kollektivtrafik både på spår och med buss. De är en garanti för att det är ordning och reda i verksamheten och att lagar och regler följs. Stockholms Spårvägar är bland de första företagen i Sverige som certifierar sig enligt de nya standarderna.

–  I en växande verksamhet som vår är det särskilt viktigt att arbeta strukturerat och effektivt med miljö- och kvalitetssäkring. Nu har vi ett kvitto på att vi håller en hög nivå i det arbetet, säger Magnus Braxell.

”De ska va spårvagn”

Djurgårdslinjen 25 år.

Uruppförande av De ska va spårvagn på Norrmalmstorg av Kårsdraget, baletten Kårsetten samt Stockholms spårvägars konduktör Aulikki Willgren och förare Sandra Merimo. Med tillstånd av Galenskaparna/After Shave.