HR-ansvarig till AB Stockholms Spårvägar

AB Stockholms Spårvägar driver på Trafikförvaltningens uppdrag linjetrafik med spårvagn på Spårväg City och Lidingöbanan. Dessutom driver vi den museala trafiken
Djurgårdslinjen och en bussdivision under tillväxt. Vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling och är just nu inne i en spännande tillväxtfas. Vi söker därför en HR-ansvarig för hela verksamheten.

Arbetsuppgifter
– Vara stöd och bollplank till chefer i samband med analys av personalbehov, kompetensförsörjning och rekrytering.
– Vara stöd och ge råd till chefer i fackliga förhandlingar och övriga personalärenden.
– Arbeta med frågor kring den fysiska och psykosociala arbetsmiljön.
– Ansvara för att bolagets arbetsmiljöhandbok uppdateras löpande. I samråd med ledningen fastställa lämpliga mål och uppdatera handlingsplanen för det systematiska arbetsmiljöarbetet. Följa upp och stötta chefer i detta arbete.
– Följa upp att bolagets policies och rutiner inom personalområdet efterlevs.
– Ha hand om företagshälsovård, rehabfrågor och drogtester.
– Medverka vid förhandling av kollektivavtal.
– I samarbete med löneansvarig ansvara för lönekartläggning i enlighet med fastställda rutiner.
– Ansvara för genomförande av medarbetarundersökning samt i samarbete med chefer genomföra uppföljande åtgärder med anledning av denna.
– Medverka till att personalhandboken löpande kompletteras och uppdateras. I samarbete med ledning och kommunikationsansvarig se till att den kommuniceras
ut till personalen.

Du kommer att ingå i avdelning Ekonomi och Administration och rapporterar till avdelningschefen. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning och tillträds så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning inom personal/HR eller annan relevant utbildning och minst 3 års erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter. Du behöver också kunskaper i arbetsrätt, förhandlingsvana samt goda kunskaper i svenska och engelska.

Som person är du självgående, initiativtagande och lösningsfokuserad. Då tjänsten innebär många kontakter både internt och externt är det viktigt att du har god verbal och skriftlig förmåga, är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Emås, ekonomichef, anna.emas@ss.se.

Välkommen med din ansökan, med personligt brev och CV, till rekrytering@ss.se så snart som möjligt, dock senast 15 februari. Urval och intervjuer sker löpande.

Fackliga företrädare
Saco-TJ, Peter Lindewald, Peter.Lindewald@ss.se
Seko, Alem Dzaferbegovic alem.dzaferbegovic@ss.se

Läs annonsen som pdf

Nu är vi certifierade enligt nya ISO för miljö och kvalitet

Stockholms Spårvägars system för miljö- och kvalitetsledning är nu godkända mot de uppdaterade standarderna ISO 14001:2015 och  ISO 9001:2015.

–  Jämfört med andra trafikslag har spårväg en liten miljöpåverkan, säger Magnus Braxell, VD för Stockholms Spårvägar. Men med certifieringen förbinder vi oss att utveckla miljö- och kvalitetsarbetet i hela verksamheten så att vi ständigt blir bättre och bättre.

Certifikaten gäller för kollektivtrafik både på spår och med buss. De är en garanti för att det är ordning och reda i verksamheten och att lagar och regler följs. Stockholms Spårvägar är bland de första företagen i Sverige som certifierar sig enligt de nya standarderna.

–  I en växande verksamhet som vår är det särskilt viktigt att arbeta strukturerat och effektivt med miljö- och kvalitetssäkring. Nu har vi ett kvitto på att vi håller en hög nivå i det arbetet, säger Magnus Braxell.

”De ska va spårvagn”

Djurgårdslinjen 25 år.

Uruppförande av De ska va spårvagn på Norrmalmstorg av Kårsdraget, baletten Kårsetten samt Stockholms spårvägars konduktör Aulikki Willgren och förare Sandra Merimo. Med tillstånd av Galenskaparna/After Shave.

Anslutning tunnelbana/Lidingöbanan under högtrafiktid

Under högtrafiktid morgnar och eftermiddagar ankommer ett tunnelbanetåg var 5:e minut och Lidingöbanan avgår var 10:e minut. Vid dessa tillfällen ankommer tunnelbanetåg till Ropsten på minuttal 04, 09, 14, 19, 24, 29 osv och Lidingöbanans spårvagnar avgår på minuttal 09, 19, 29 osv. Anslutningen till Lidingöbanan ligger på det tunnelbanetåg som ankommer 04, 14, 24 osv. Då blir den planerade tiden för byte 5 minuter, vilket är en tid som resenärer behöver, särskilt de som behöver åka hiss mellan plattformarna.

I vissa fall är tunnelbanetågen som ankommer på minuttal 09, 19, 29 osv något tidiga vid ankomst Ropsten, Man kan då i vissa fall hinna med en Lidingövagn. Det är dock ingen tidtabellsmässigt planerad anslutning mellan tåg som ankommer/avgår på samma minuttal. I stället är man i god tid på plats för att komma med nästa avgång.