Rekord för resande på Lidingöbanan

Allt fler reser med linje 21, Lidingöbanan, det visar statistik från SL. December 2019 var den första månaden som Lidingöbanan i medel hade över 15 000 resenärer per vardag. Det är ett steg i en pågående ökning av resandet. Sedan 2015, då en omfattande upprustning av banan blev färdig, har antalet resenärer på Lidingöbanan ökat med cirka 30 procent.

– Det lönar sig i längden att satsa på spårväg, säger Magnus Braxell, vd för Stockholms Spårvägar. Spårväg har kapacitet att transportera ett stort antal resenärer och smidigt ta dem direkt till sina resmål eller knutpunkter i kollektivtrafiken. Dessutom är spårväg klimatsmart.

Även på linje 7, Spårväg City, ökar antalet resenärer. År 2019 var de mer än 40 procent fler än före utbyggnaden till T-Centralen. Och index för kundnöjdhet har pendlat mellan drygt 90 procent och knappt 100 procent under året.

– Våra resenärer är överlag nöjda med sin resa, utöver det vanliga i kollektivtrafiken. Det är lätt att kliva på och av en spårvagn, även med barnvagn eller rullstol och det kan göra sitt till, säger Magnus Braxell.