Aktuellt

Senaste aktuellt och nyheter rörande Linje 7 ”Spårväg City, linje 7N Djurgårdslinjen samt linje 21 Lidingöbanan.

Presskontakt

Björn Sylvén, informationschef, 072-253 04 32
Thomas Lange, marknadschef, 070-209 91 45

 

Nya chefer hos Stockholms Spårvägar

Tjänsten som säkerhetschef på Stockholms Spårvägar tillsätts internt och det är den nuvarande trafikchefen Tabaré Cancela som kommer att axla den rollen. Peter Simonsson, personalchef, blir ny trafikchef. Detta gäller från och med 23 oktober.

– På det här viset stärker vi organisationen, säger Magnus Braxell, vd på Stockholms Spårvägar. Både Tabaré och Peter har en gedigen kunskap om verksamheten och det är en ovärderlig fördel.

Tabaré Cancela har arbetat på Stockholms Spårvägar sedan 2010. Peter Simonsson anställdes som personalchef 2015.

Till ansvarig för bolagets affärsutveckling har utsetts Stefan Aldborg, som tillträder 1 november 2017. Stefan kommer närmast från Bombardier Transportation i Västerås.

 

Rullande julbord med stans mest omväxlande utsikt.

Planerar chefen eller familjen julbord på samma gamla vanliga restaurang som tidigare år? Skulle du hellre vilja testa något nytt och originellt, och samtidigt få se några av Stockholms vackraste platser? Djurgårdslinjen erbjuder ett delikat julbord – ombord på en av sina rullande spårvagnar. Se länken:

https://battrenyheter.se/artikel/djurgardslinjens-sparvagn-mycket-mer-aen-ett-festligt-julbord

 

Premiär för tätare trafik mellan Aga och Ropsten

Kl 06.54  på morgonen den 2 oktober -17  spräckte den första insatsvagnen det blågula bandet vid Aga station på väg mot Ropsten. Några morgontidiga arbetspendlare kunde välja och vraka bland sittplatserna och dagen till ära bjöds också kaffe ombord.

Från måndagen den 2 oktober trafikeras Lidingöbanan med flera extrainsatta avgångar i morgonrusningen mellan kl. 06:52 och 08:52 från AGA till Ropsten. Vid några tillfällen är det således bara fem minuter mellan avgångarna..Se reseplaneraren på sl.se för detaljer.

Bilden: Första insatsvagnen från Aga station bryter det blågula bandet kl 06.54. Foto: Stockholms Spårvägar.

Nu är vi certifierade enligt nya ISO för miljö och kvalitet

Stockholms Spårvägars system för miljö- och kvalitetsledning är nu godkända mot de uppdaterade standarderna ISO 14001:2015 och  ISO 9001:2015.

–  Jämfört med andra trafikslag har spårväg en liten miljöpåverkan, säger Magnus Braxell, VD för Stockholms Spårvägar. Men med certifieringen förbinder vi oss att utveckla miljö- och kvalitetsarbetet i hela verksamheten så att vi ständigt blir bättre och bättre.

Certifikaten gäller för kollektivtrafik både på spår och med buss. De är en garanti för att det är ordning och reda i verksamheten och att lagar och regler följs. Stockholms Spårvägar är bland de första företagen i Sverige som certifierar sig enligt de nya standarderna.

–  I en växande verksamhet som vår är det särskilt viktigt att arbeta strukturerat och effektivt med miljö- och kvalitetssäkring. Nu har vi ett kvitto på att vi håller en hög nivå i det arbetet, säger Magnus Braxell.

”De ska va spårvagn”

Djurgårdslinjen 25 år.

Uruppförande av De ska va spårvagn på Norrmalmstorg av Kårsdraget, baletten Kårsetten samt Stockholms spårvägars konduktör Aulikki Willgren och förare Sandra Merimo. Med tillstånd av Galenskaparna/After Shave.

Anslutning tunnelbana/Lidingöbanan under högtrafiktid

Under högtrafiktid morgnar och eftermiddagar ankommer ett tunnelbanetåg var 5:e minut och Lidingöbanan avgår var 10:e minut. Vid dessa tillfällen ankommer tunnelbanetåg till Ropsten på minuttal 04, 09, 14, 19, 24, 29 osv och Lidingöbanans spårvagnar avgår på minuttal 09, 19, 29 osv. Anslutningen till Lidingöbanan ligger på det tunnelbanetåg som ankommer 04, 14, 24 osv. Då blir den planerade tiden för byte 5 minuter, vilket är en tid som resenärer behöver, särskilt de som behöver åka hiss mellan plattformarna.

I vissa fall är tunnelbanetågen som ankommer på minuttal 09, 19, 29 osv något tidiga vid ankomst Ropsten, Man kan då i vissa fall hinna med en Lidingövagn. Det är dock ingen tidtabellsmässigt planerad anslutning mellan tåg som ankommer/avgår på samma minuttal. I stället är man i god tid på plats för att komma med nästa avgång.

Nu kan du surfa fritt i Lidingöbanans spårvagnar

Lidingöbanan_WiFi_glad_RGB_2

Nu har vi installerat utrustning för trådlöst Internet i alla spårvagnar på Linje 21, Lidingöbanan. Prova nästa gång du åker!

När du söker efter nätverk i din mobiltelefon eller surfplatta ska du hitta ”Stockholms Sparvagar”.

 

Upplev nya Lidingöbanan från hytten

Nu kan du åka med i hytten längs hela den upprustade Lidingöbanan från Ropsten till Gåshaga brygga och tillbaka.

Turen sker i realtid och tar ca 20 minuter i varje riktning. Mycket nöje!

Nya delägare i Stockholms Spårvägar

Pegroco Invest AB investerar i Stockholms Spårvägar och erhåller 38,5 procent av kapitalet med en option att öka sitt ägande till ca 50 procent. Övriga delägare i bolaget är företagsledningen, Stockholmsavdelningen av Svenska Spårvägssällskapet samt ett 100-tal enskilda medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet.

”Stockholms Spårvägar har en unik position på marknaden och har med sin dedikerade och effektiva organisation lyckats vinna kontrakt i Stockholmsregionen i konkurrens med stora internationella bolag. Vi ser fram emot att få utveckla Stockholms Spårvägar tillsammans med ledningen och övriga partners.” säger Thomas Brue VD Pegroco Invest.

Vi ser fram emot att få växa tillsammans med Pegroco. Med sin erfarenhet och sitt kunnande inom affärsutveckling av offentligt upphandlade transporttjänster, framförallt från sitt engagemang i Scandinavian Air Ambulance AB, som Pegroco utvecklade till nordens ledande flygambulansaktör, är Pegroco en utmärkt partner för att tillvarata möjligheterna som ligger i vår affärsplan.” säger Magnus Braxell, VD Stockholms Spårvägar.

Vad kan du vänta dig av en resa med Spårvagn Linje 7 eller 21?

Att arbeta på och med spårvägen innebär stort enskilt ansvar. Men det innebär också delaktighet i ett team, vars samlade insats värderas och mäts, bl.a. i form av kundnöjdhet och punktlighet. Se filmen om Linje 7 eller om Lidingöbanan, Linje 21, och hör vad några av våra medarbetare säger om sina arbetsuppgifter.