HR-ansvarig till AB Stockholms Spårvägar

AB Stockholms Spårvägar driver på Trafikförvaltningens uppdrag linjetrafik med spårvagn på Spårväg City och Lidingöbanan. Dessutom driver vi den museala trafiken
Djurgårdslinjen och en bussdivision under tillväxt. Vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling och är just nu inne i en spännande tillväxtfas. Vi söker därför en HR-ansvarig för hela verksamheten.

Arbetsuppgifter
– Vara stöd och bollplank till chefer i samband med analys av personalbehov, kompetensförsörjning och rekrytering.
– Vara stöd och ge råd till chefer i fackliga förhandlingar och övriga personalärenden.
– Arbeta med frågor kring den fysiska och psykosociala arbetsmiljön.
– Ansvara för att bolagets arbetsmiljöhandbok uppdateras löpande. I samråd med ledningen fastställa lämpliga mål och uppdatera handlingsplanen för det systematiska arbetsmiljöarbetet. Följa upp och stötta chefer i detta arbete.
– Följa upp att bolagets policies och rutiner inom personalområdet efterlevs.
– Ha hand om företagshälsovård, rehabfrågor och drogtester.
– Medverka vid förhandling av kollektivavtal.
– I samarbete med löneansvarig ansvara för lönekartläggning i enlighet med fastställda rutiner.
– Ansvara för genomförande av medarbetarundersökning samt i samarbete med chefer genomföra uppföljande åtgärder med anledning av denna.
– Medverka till att personalhandboken löpande kompletteras och uppdateras. I samarbete med ledning och kommunikationsansvarig se till att den kommuniceras
ut till personalen.

Du kommer att ingå i avdelning Ekonomi och Administration och rapporterar till avdelningschefen. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning och tillträds så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning inom personal/HR eller annan relevant utbildning och minst 3 års erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter. Du behöver också kunskaper i arbetsrätt, förhandlingsvana samt goda kunskaper i svenska och engelska.

Som person är du självgående, initiativtagande och lösningsfokuserad. Då tjänsten innebär många kontakter både internt och externt är det viktigt att du har god verbal och skriftlig förmåga, är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Emås, ekonomichef, anna.emas@ss.se.

Välkommen med din ansökan, med personligt brev och CV, till rekrytering@ss.se så snart som möjligt, dock senast 15 februari. Urval och intervjuer sker löpande.

Fackliga företrädare
Saco-TJ, Peter Lindewald, Peter.Lindewald@ss.se
Seko, Alem Dzaferbegovic alem.dzaferbegovic@ss.se

Läs annonsen som pdf